Η κατανάλωση τού, διεγείρει την έκκριση ενδορφίνων και σερετονίνης από τον εγκέφαλο, οι οποίες βελτιώνουν τη ψυχική διάθεση και εχουν αντικαταθλιπτική δράση.




Το κακάο είναι ο ξηρός και μερικώς ζυμωμένος λιπαρός σπόρος του κακαόδεντρου από το οποίο
γίνεται η σοκολάτα. Η επιστημονική ονομάσια του δέντρου είναι Theobroma cacao(Κάρολος Λινναίος) και προέρχεται από τις λέξεις θεός και βρώση, δηλαδή το "φαγητό των θεών". Οι Αζτέκοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τους σπόρους του κακάο στη διατροφή τους και για να κατασκευάσουν σοκολάτα. Λάτρευαν το δέντρο του κακάο και το θεωρούσαν ως πηγή δύναμης και πλούτου. Μάλιστα χρησιμοποιούσαν τους σπόρους του κακάο σαν μια μορφή νομίσματος.

Τα ευεργετικά οφέλη του...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ