Από το Blogger.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ.

Συνταγή για μπισκότα με βανίλια και λεμόνι.
Είτε είσαι μικρός είτε λίγο μεγαλύτερος, τα μπισκότα είναι πάντα ένας γευστικός πειρασμός που ικανοποιεί τους γευστικούς σου κάλυκες στην ανάγκη τους για κατανάλωση γλυκού! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για τα πιο νόστιμα και τραγανά μπισκότα με βανίλια και λεμόνι που σας συνεπάρουν τους πάντες!

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά:
6 κ.σούπας βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
115 γρ. κρεμώδες τυρί,
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κ.γλυκού εκχύλισμα λεμονιού
1 βανίλια
1 κ.σούπας χυμός λεμονιού
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για το πασπάλισμα:
άχνη ζάχαρη
1/4 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό και σε μέτρια ταχύτητα χτυπάω για 1′ το βούτυρο με το τυρί, να ενωθούν. Προσθέτω τη ζάχαρη, 1 κ.γλυκού από το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα λεμονιού και τη βανίλια και χτυπάω να ενσωματωθούν καλά για 1′.

Κατεβάζω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω στο μείγμα το χυμό του λεμονιού και το κοσκινισμένο αλεύρι, τμηματικά. Δεν το παρακάνω στο χτύπημα, απλώς θέλω να απορροφηθεί ίσα-ίσα το αλεύρι. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30′-45′, να κρυώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.

Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, αλευρώνω τον πάγκο της κουζίνας μου και ανοίγω με τον πλάστη το ζυμάρι.Προσπαθώ όσο το δυνατόν γίνεται, να σχηματίσω ένα σχετικά λεπτό, ορθογώνιο σχήμα, κόβοντας τις περιττές άκρες με ένα ίσιο μαχαίρι.

Με το μαχαίρι κόβω τετράγωνα μπισκότα και τα αραδιάζω με κάποια απόσταση μεταξύ τους πάνω στο λαδόχαρτο, με το οποίο έχω καλύψει τη λαμαρίνα του φούρνου μου.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12′-15′ ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.

Πασπαλίζω την επιφάνεια από τα μπισκότα με την ζάχαρη άχνη, την οποία έχω ενώσει με το ξύσμα του λεμονιού.Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια