Από το Blogger.

Πάσχα 2017: Η συνταγή για κοκορέτσι του Άκη Πετρετζίκη




Αυτή είναι η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, για το κοκορέτσι που απαιτείται προκειμένου να είναι άψογο το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.

Πλένουμε πολύ καλά τα εντεράκια μέσα-έξω.

Τα βάζουμε σε λεκάνη με το ξύδι και το αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

Ξεπλένουμε πολύ καλά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ και φυλάσσουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπολ την μπόλια με ζεστό τρεχούμενο νερό, ξεπλένουμε καλά και την αφήνουμε στο μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για 30 λεπτά

Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε καλά τις συκωταριές, τα γλυκάδια και τα κόβουμε σε κομμάτια 4-5 εκ.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ με το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το μπούκοβο, τη ρίγανη, το ξύσμα από 2 λεμόνια και το πιπέρι (αλάτι δεν βάζουμε από την αρχή γιατί θα μας σφίξει το κρέας). Αφήνουμε για 1 ώρα να μαριναριστούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.

Παίρνουμε 2 σούβλες μεταλλικές των 30 εκατοστών.

Περνάμε από τη σούβλα τα κομμάτια τις συκωταριάς εναλλάξ ως εξής: πνευμόνια, καρδιά, συκώτι, γλυκάδια και αλατοπιπερώνουμε.

Παίρνουμε και κόβουμε ένα κομμάτι μπόλιας ώστε να μας καλύψει όλη τη σούβλα και τυλίγουμε ομοιόμορφα από πάνω από το κρέας.

Περνάμε τα εντεράκια και τα τυλίγουμε πάνω από την μπόλια τα σφίγγουμε καλά πάνω στην άκρη της σούβλας (θέλει υπομονή και αρκετό εντεράκι).

Τυλίγουμε με μία λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε σε ένα ταψάκι 30x40 εκ. με σχάρα και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.

Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά για να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια