Από το Blogger.

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΣΥΚΟ

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙ:
1 ΜΙΚΡΟ ΧΤΑΠΟΔΙ (ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΚΙΛΟ)
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΠΡΑΣΟ
2 ΚΛΩΝ. ΣΕΛΕΡΙ
2 ΚΑΡΟΤΑ
300 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
4 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΑΤΑ:

1 ΚΙΛΟ ΠΑΤΑΤΕΣ BABY ΒΡΑΣΜΕΝΕΣ
3–4 Κ.Σ. ΚΡΕΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΚΟ KALAMATA PAPADIMITRIOU
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΝΤΟΜΑΤΑ
2 Κ.Σ. ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1/3 ΜΑΤΣ. ΜΑΪΝΤΑΝΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:

100 ML ΧΥΜΟ ΛΕΜOΝΙΟΥ
300 ML ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 Κ.Γ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χταπόδι με το λευκό κρασί, το καρότο, το πράσο, το σέλερι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά, να σιγοβράσει, για 1.30 -2 ώρες.

Για το dressing:

Βάζουμε στο μούλτι τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες σε νερό. Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.

Βάζουμε σε ένα μπολ τις βρασμένες πατάτες, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σχοινόπρασο, τον μαϊντανό και τη ντομάτα. Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε.

Αφού βράσει το χταπόδι, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικού με σύκο. Το προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα με το χταπόδι, ρίχνουμε το σχοινόπρασο, το πιπέρι και περιχύνουμε με λίγο ντρέσινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια