Από το Blogger.

Κρεατόσουπα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Κόβουμε το κρέας μας σε ωραία κομμάτια πάχους 5 εκ. και τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα.
Με τη βοήθεια ενός φίλτρου του καφέ θα φτιάξουμε ένα πουγγί και θα βάλουμε 1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης και λίγο φρέσκο θυμάρι.
Σφίγγουμε με ένα σπάγκο το φίλτρο μας και δημιουργούμε στην ουσία ένα bouguet garni και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. (Αν δεν έχουμε φίλτρο ή πουγγί ρίχνουμε τα υλικά αυτά στην κατσαρόλα, σουρώνουμε και τα αφαιρούμε αφού σιγοβράσουμε).
Ρίχνουμε 1,5 lt νερό στην κατσαρόλα, 1 κύβο βοδινού και κλείνουμε με μία μεμβράνη ή καπάκι την κατσαρόλα.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα.
Ελέγχουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό η κατσαρόλα ούτως ώστε το νερό στο τέλος να είναι όσο το αρχικό.
Έχουμε κάνει στη μεμβράνη μια μικρή τρύπα για να φεύγουν οι υδρατμοί.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ξεκινάμε με τα λαχανικά μας.
Με ένα πίλερ, ξεφλουδίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ. και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Κόβουμε το πράσο και το σέλερι σε ροδέλες και τα ρίχνουμε κι αυτά.
Συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε και αυτά χοντροκομμένα.
Τέλος, αφαιρούμε το κοτσάνι από το φινόκιο, το κόβουμε σε κομμάτια και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και κλείνουμε πάλι με μεβράνη ή καπάκι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ακόμη.
Μετά από 30 λεπτά, προσθέτουμε το ρύζι, κλείνουμε με μεμβράνη και βράζουμε για 15-20 λεπτά.
Στο τέλος, ρίχνουμε χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι και μπούκοβο (προαιρετικά) και ελέγχουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο και λεμόνι.
Σερβίρουμε την κρεατόσουπά μας σε πιάτο με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι, κρουτόν και φρέσκο θυμάρι.
Για το κρουτόν

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180° C στον αέρα.
Σε ένα ταψί, κόβουμε σε φέτες ένα καρβέλι ψωμί.
Τοποθετούμε γραβιέρα τριμμένη πάνω από τις φέτες, προσθέτουμε θυμάρι πάνω από τα ψωμάκια, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια