Από το Blogger.

Μεθυσμένα Σύκα

Θωρεις ετουτο το κρασι που'ναι μες το ποτηρι
Καριωτες το πατησασι μεσα στο πατητηρι..

20 μεγάλα ξερά σύκα
2 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
σαντιγύ(προαιρετικά)
καβουρδισμένα αμύγδαλα, (καρύδια)
ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
κανέλα (προαιρετικά)






Βαλετε τα σύκα με το κρασί να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια τα αφήνετε να σιγοβράσουν με μισάνοιχτο καπάκι, για 40 λεπτά έως ότου το κρασί θα εξατμιστεί σχεδόν.


Απομακρυνετε τα σύκα μακριά από τη φωτιά, και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού (αν σας αρέσει ), ανακατέψτε και αφήστε τα να κρυώσουν.



Έτοιμα τα μεθυσμένα σύκα σας Απλή μαγεία !


Τα σύκα πριν και μετά..

Μεταφέρετε τα Σύκα , μαζί με τη συμπυκνωμένη σάλτσα του κρασιού σε ένα γυάλινο δοχείο και φυλάξετε το σε ένα ψυγείο.

θυμηθείτε τις συμβουλές μου παραπάνω, ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε αυτά τα σύκα ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια